back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE NÖT-CRÈME MANGOCHEESECAKE

  • 10 personer

Underbar fräsch och läskande no-bake Nöt-Crème mangocheesecake. Sommarens måste. Här har jag fyllt den med Hemmakvälls nyhet Nöt-Crème Mango chokladpraliner och toppat den med en mangospegel. Du kan byta ut pralinerna mot andra favoriter och mango mot annan frukt eller bär. Testa dig fram till just din nya favorit.

Hur

Gör så

1.

Mixa mangon till pure. Koka upp i en kastrull på spisen tillsammans med gelesocker och citronsaft. Ta bort från spisen efter ett par minuter och låt purén kallna.

2.

Fodra botten av en rund form, ca 20–21 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

3.

Blanda kexen med det smälta smöret till en blöt massa. Tryck i botten på formen med hjälp av baksidan av en matsked.

4.

Packa kexmassan ordentligt så kommer cheesecaken inte att smula vid servering.

5.

Rör färskosten mjukt och klumpfritt. Tillsätt den avsvalnade vita chokladen under fortsatt vispning.

6.

Vänd både vispgrädden och chokladbitarna i ostmassan.

7.

Häll den över botten och jämna till ytan. Häll över den avsvalnade mangopuré och jämna till ytan.

8.

Plasta in och ställ i kylskåp för minst 3–4 timmar om inte över natten.

9.

Innan servering lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Garnera med Nöt-Crème Mango chokladpralinhalvor, ätbara blommor och ev myntablad.

Ingredienser

Mangospegel

200 g fryst tärnad mango, upptinad

1 dl gelesocker

Saft av 0.5 citron

Botten

200 g Digestivekex, finkrossade (anv glutenfria för en glutenfrivariant)

115 g normal saltat smör, smält

Cheesecake

1,5 dl vispgrädde

600 g färskost naturell, typ Philadelphia

150 g vit choklad smält och avsvalnat

200 g Nöt-Crème Mango cheesecake chokladpraliner delade i fyra

Garnering

4-5 Nöt-Crème Mango cheesecake chokladpraliner halverade

Färska eller torkade ätbara blommor

Myntablad