Finkrossa Oreo i matberedare eller för hand.
Här blandas spännande smaker med Oreo, vit choklad och matcha!
Pajen är perfekt att göra när man inte har så mycket tid att stå i köket och baka och bara man ställer den i frysen kan man korta tiden rejält. Jag hade bråttom och ställde pajen i frysen för 30-40 minuter. Succé!
1.
Finkrossa Oreo i matberedare eller för hand.
2.
Häll smält smör över kexen och kör ett par sekunder i matberedaren tills allt har blandats.
3.
Tryck i en pajform med löstagbara kanter eller botten. Ställ kallt under tiden du förbereder fyllningen.
4.
Heta upp grädden till nästan kokpunkten.
5.
Häll i hackad choklad och smör och låt stå ett par minuter.
6.
Rör i fyllningen tills smör och choklad har lösts upp och du får en jämn och fin kräm.
7.
Blanda matcha och vaniljpulver med lite varm kräm och rör ordentligt. Blanda i resten av krämen.
8.
Häll den över Oreobotten och släta till ytan.
9.
Garnera efter tycke, t ex med Oreo bitar eller smulor och chokladknappar.
10.
Ställ kallt ca 2 timmar eller över natten tills fyllningen har stelnat.
300 g Oreokakor finkrossade
115 g smör smält
2 dl vispgrädde
175 g vit choklad
2 msk matcha pulver + 2 msk vaniljpulver typ marsán
60 g smör
ca 4 eller 5 hackade Oreo-kakor
chokladbitar
Oreosmulor
Siktat matcha pulver
Instruktioner: