I matberedaren krossa kexen och sen blanda med smör till en grynig och blöt smuldeg
Fortsätter på Halloweentema. Dessa no-bake peanut butter bars passar egentligen till alla tillfällen eller gör dem bara till söndagsfika. Det är bara att dekorera efter säsong och smak. Och med dekorera menar jag att du toppar med massa gott. Se bara till att dekorationerna hamnar på kakan och inte på golvet. Jag spred ut en HEL burk med Candy corn över hela köksgolvet. Rätt åt mig att jag stod i köket kl 23:50 och bakade en hel vanlig vardag. Ett annat pluspoäng att du inte behöver ugn och du svänger ihop dem på nolltid. Försvinnande goda. Vad ska jag säga, definitivt värt besväret med att dammsuga köket efter midnatt.
1.
I matberedaren krossa kexen och sen blanda med smör till en grynig och blöt smuldeg
2.
Tryck smuldegen i botten på en form, ca 20 X 20 cm, som du har klätt med bakplåtspapper. Använd baksidan av en matsked för att få botten kompakt
3.
Ställ formen i frysen
4.
I en skål smält ljus choklad och jordnötssmör, lite i taget
5.
Blanda jämt
6.
Häll fyllningen i formen och ställ den tillbaka i frysen under tiden du gör ganachen
7.
Värm upp vispgrädden, den ska bli het, nästan till kokpunkten
8.
Ta bort från spisen och tillsätt chokladen
9.
Låt stå ca 30 sekunder
10.
Rör om tills chokladen har smält
11.
Tillsätt smöret lite i taget och blanda väl tills du får en glansig ganache
12.
Häll den över jordnötsfyllningen och jämna till ytan
13.
Tappa formen i bordet ett par gånger så du får ut ev luftbubblor
14.
Dekorera med riven choklad eller krossade Oreo kex eller Halloween strössel.
15.
Ställ formen i kylskåpet tills ganachen har stelnat, minst 2 timmar eller över natten
16.
Skär i bitar och förvara i låda med lock
20 Digestive kex finkrossade
125 g smält smör
175 g ljus choklad
3 dl jordnötssmör med bitar i
175 g hackad choklad, ljus och mörk eller endast den ena sorten
1 dl vispgrädde
1 msk rumstempererat smör i mindre bitar