back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NO-BAKE PEANUT BUTTER CUP PAJ

  • 12 personer

Jag vill verkligen inte bli ansvarig för alla bekymmer som jag kan orsaka genom att dela receptet med er alla peanut butter cup – älskare där ute. Det är inte meningen att det skulle drabba dig så hårt. Själv har jag ännu inte återhämtat mig. Denna no-bake peanut butter cup paj är som en dröm. Tänk dig krämig vitchoklad och jordnötssmör fyllning i en både söt och saltat chokladskal och toppad med len chokladganache. Lite som en gigantisk peanut butter cup fast just mycket mycket större. Ja som du förstår har pajen lite av allting. Som en dröm, en riktigt stor dröm.

Hur

Instruktioner

1.

Smält smör och choklad i mikro, lite i taget. Blanda tills allt choklad har smält.

2.

I matberedaren krossa kexen och sen blanda med smör och choklad till en grynig och blöt smuldeg.

3.

Tryck smuldegen i botten och upp mot väggarna på en pajform, ca 20 cm, med löstagbara kanter. Använd baksidan av en matsked för att få botten kompakt.

4.

Ställ formen i frysen.

5.

I en skål smält vitchoklad och jordnötssmör, lite i taget.

6.

Blanda jämt.

7.

Tillsätt de hackade nötterna.

8.

Häll fyllningen i pajskalet och ställ formen tillbaka i frysen för minst 30 minuter.

9.

Värm upp på spisen vispgrädden till ganachen. den ska bli het, nästan till kokpunkten.

10.

Ta bort från spisen och tillsätt chokladen.

11.

Låt stå ca 30 sekunder.

12.

Rör om tills chokladen har smält.

13.

Tillsätt smöret lite i taget och blanda väl tills du får en glansig ganache.

14.

Häll den över jordnötsfyllningen och jämna till ytan.

15.

Tappa formen i bordet ett par gånger så du får ut ev luftbubblor.

16.

Dekorera med riven choklad eller hackade jordnötter.

17.

Ställ formen i kylskåpet tills ganachen har stelnat, minst 2 timmar eller över natten.

Ingredienser

Pajbotten

30 Oreo kakor finkrossade

75 g smör

100 g choklad finhackat

Jordnötsfyllning

175 g vitchoklad

3 dl jordnötssmör

100 g hackade saltade och rostade jordnötter

Chokladganache

225 g hackad choklad, ljus och mörk eller endast den ena sorten

1.25 dl vispgrädde

2 msk rumstempererat smör i mindre bitar