back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ONE POT TOMAT RISONI

  • 5 minuter + 15 minuter
  • 4 personer

Krämig risoni i tomatsås med kikärtor och spenat. Enkelt och gott. Passa på och gör några matlådor till veckan när du ändå är igång.

Hur

1.

I en stor djup panna eller kastrull stek lök och vitlök i olivolja.

2.

Tillsätt krossade tomater och tomatpuré. Koka upp och sjud för 2-3 min.

3.

Tillsätt risoni pasta, 7,5 dl vatten och buljongtärning.

4.

Koka upp och sjud sen för ca 7-8 min tills pastan är al dente. Tillsätt ev mer vatten om det behövs.

5.

Tillsätt kikärtor och spenat. Salta och peppra efter smak. Blanda väl. Sjud för 2-3 min.

6.

Servera ev en god fräsch sallad till.

Ingredienser

1 burk finkrossade tomater

1 gullök finhackad

2 vitlöksklyftor finhackade

1 msk tomatpuré

3 dl risoni pasta

ca 7,5-9 dl het vatten

1 grönsaksbuljongtärning

1 msk italienska kryddor

1 burk kikärtor avrunna

ca 30 g färsk bladspenat

salt och peppar efter smak