Krossa kexen antingen i matberedare eller lägg dem i dubbla påsar och kör med brödkaveln över. Dem ska vara krossade men inte malda. Därför är det bäst att hålla ett öga på matberedaren och köra korta pulsar.
Om du älskar och jag menar… ÄLSKAR Oreo och marshmallows då läser du rätt recept.
1.
Krossa kexen antingen i matberedare eller lägg dem i dubbla påsar och kör med brödkaveln över. Dem ska vara krossade men inte malda. Därför är det bäst att hålla ett öga på matberedaren och köra korta pulsar.
2.
I en kastrull smält smöret och marshmallows antingen i micron eller på spisen. Rör om och sen blanda i Oreo kexen snabbt.
3.
I en smörat panna, ca 20X20 cm, får du snabbt trycka Oreomassan och slätta över ytan. Jag strödde över lite krossad kex jag hade sparat, bara för syns skull så klart.
4.
Låt det kallna och stelna lite, ca 25-30 minuter innan du delar i lagom mumsiga bitar. Jag orkade knappt vänta så jag körde pannan i frysen för ett par minuter på slutet. Använd en oljad kniv när du delar dem och lägg på bakplåtspapper.
1 paket Oreokex
200 g marshmallows
6 msk smör