back-button

Simona Muntean

Picture of the author

OREO BROWNIES

  • 15 minuter + 25-30
  • 16 bitar

Det finns inte mycket som slår dessa brownies med Oreo både när det kommer till smak och enkelhet. Något för alla chokladälskare där ute, jag lovar. Riktigt saftiga, chokladiga och lagom söta.

Hur

1.

Sätt ugnen på 175º C och klä en form 20 X 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

2.

Smält smör och choklad på spisen och blanda tills den är jämn.

3.

Ta bort från spisen och tillsätt strösocker och brun farin. Vispa snabbt tills smöret är inkorporerat.

4.

Låt svalna tills den bara är lite ljummen.

5.

Tillsätt äggen och vaniljsocker under kraftig vispning och fortsätt i en minut.

6.

Vänd de torra ingredienserna i smeten.

7.

Blanda i de krossade Oreokexen sist och häll i formen.

8.

Lägg de hela kakorna på toppen i ett fint mönster.

9.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

10.

Låt kakan kallna helt innan du tar ut och skär den i bitar.

Tips!

1.

Förvara kakorna i en låda med lock på en sval plats. Håller i minst en vecka och går alldeles utmärkt att frysa in. Kan berätta att om du mikrar en kaka i ett par sekunder blir den himmelskt god.

Ingredienser

Browniesmet

10 msk (140 g) smör

113 g hackad mörk choklad

1 1/2 dl strösocker

1/2 dl brun farin

2 stora ägg

1 tsk vaniljsocker

1 3/4 dl vetemjöl

1/2 dl + 1 msk kakao

1/8 tsk salt

5 krossade Oreokex + 16 små eller 8 stora halverade att toppa med