Värm ugnen till 175 grader
Saftiga chokladmuffins med vaniljmarängsmörkräm och Oreo-kakor, dekorerade med mini Oreos. En underbar kombination av smaker som gör dessa cupcakes till de mest saftiga jag har ätit på länge.
1.
Värm ugnen till 175 grader
2.
Blanda mjölk med vinäger i ett skål och låt det stå ett par minuter, det blir den så kallade buttermilk
3.
Tillsätt socker, olja och vanilj till buttermilken och vispa noga
4.
I ett annat skål blanda väl mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt
5.
Vispa ihop innehållen från båda skålen
6.
Blanda i de hackade cookisarna och fördela smeten i 12 muffinsformar
7.
Grädda i mitten av ugnen, i ca 175 C, i ca 18-20 minuter
8.
Låt dem svalna helt
9.
Häll upp varmt vatten till cirka hälften eller 3/4 i en kastrull och sätt på spisen på medelhög värme
10.
Blanda äggvitorna och sockret i en rostfri skål och vispa kraftigt över vattenbad. Använd elvisp. Marängen ska tjockna och bli hård. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att maränger rinner
11.
Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa under hög hastighet tills marängen har kallnat
12.
Tillsät lite smör åt gången, då och då
13.
När marängsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vill du ha en sötare marängsmörkrämen tillsätt mer florsocker
14.
Detta steg kan uteslutas men vill du smaksätta och färga din smörkräm så gör du det nu, det är det sista du gör
1 cup mjölk
1 tsp äppelcidervinäger
3/4 cup socker
1/3 cup olja
1 tsp vaniljsocker
1 cup mjöl
1/3 cup kakaopulver
1/2 tsp bakpulver
3/4 tsp bikarbonat
1/2 tsp salt
ca 10 vanilj oreos
2 äggvitor
200 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljarom
2 dl florsocker