back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Oreo chocolate cupcakes with vanilla smbc frosting

Saftiga chokladmuffins med vaniljmarängsmörkräm och Oreo-kakor, dekorerade med mini Oreos. En underbar kombination av smaker som gör dessa cupcakes till de mest saftiga jag har ätit på länge.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 175 grader

    2.

    Blanda mjölk med vinäger i ett skål och låt det stå ett par minuter, det blir den så kallade buttermilk

    3.

    Tillsätt socker, olja och vanilj till buttermilken och vispa noga

    4.

    I ett annat skål blanda väl mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och salt

    5.

    Vispa ihop innehållen från båda skålen

    6.

    Blanda i de hackade cookisarna och fördela smeten i 12 muffinsformar

    7.

    Grädda i mitten av ugnen, i ca 175 C, i ca 18-20 minuter

    8.

    Låt dem svalna helt

    9.

    Häll upp varmt vatten till cirka hälften eller 3/4 i en kastrull och sätt på spisen på medelhög värme

    10.

    Blanda äggvitorna och sockret i en rostfri skål och vispa kraftigt över vattenbad. Använd elvisp. Marängen ska tjockna och bli hård. Du ska kunna vända skålen upp och ner utan att maränger rinner

    11.

    Ta bort skålen från vattenbadet och fortsätt vispa under hög hastighet tills marängen har kallnat

    12.

    Tillsät lite smör åt gången, då och då

    13.

    När marängsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker. Vill du ha en sötare marängsmörkrämen tillsätt mer florsocker

    14.

    Detta steg kan uteslutas men vill du smaksätta och färga din smörkräm så gör du det nu, det är det sista du gör

    Ingredienser

    1 cup mjölk

    1 tsp äppelcidervinäger

    3/4 cup socker

    1/3 cup olja

    1 tsp vaniljsocker

    1 cup mjöl

    1/3 cup kakaopulver

    1/2 tsp bakpulver

    3/4 tsp bikarbonat

    1/2 tsp salt

    ca 10 vanilj oreos

    2 äggvitor

    200 g smör

    2 tsk vaniljsocker

    1 tsk vaniljarom

    2 dl florsocker