back-button

Simona Muntean

Picture of the author

OREOBOLLAR MED PUFFAT RIS

  • 14 personer

Enkel och snabbt recept på Oreobollar med puffat ris och vit choklad.

Hur

Gör så här

1.

Finkrossa kexen i matberedaren. Ta 3 msk Oreokross och ställ i en liten skål. Sparas till garnering.

2.

Tillsätt färskost i matberedaren och kör några varv tills du får en jämn massa. Blanda i puffat ris.

3.

Forma till bollar och lägg i en låda med lock. Ställ kallt tills bollarna stelnar.

4.

Smält chokladen i mikron 20 sec åt gången. Rör i emellan åt.

5.

Stick en tandpetare i en boll och doppa i choklad. Skaka försiktigt överskott av choklad och ställ på bakplåtspapper.

6.

Upprepa samma procedur med övriga tryfflar. Toppa med lite Oreokross.

7.

Förvaras svalt..

Ingredienser

Ingredienser

1.5 förpackning Oreo kex valfri fyllning

100 g färskost naturell typ Philadelphia

2 dl puffat ris naturell

150 g vit choklad i bitar

2 Oreo kex Oreo kex finkrossade att toppa med