back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PannaCotta

En traditionell pannacotta med en twist av vanilj och mjölkchoklad, garnerad med färska bär och myntblad. En gudomligt god efterrätt som passar perfekt för Nyårsafton eller andra festliga tillfällen.

    Hur

    1.

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten för ca 3-4 minuter.

    2.

    Koka grädde och socker i en kastrull och lägg i gelatinet.

    3.

    Rör om tills gelatinen har smält.

    4.

    Skrapa vaniljstången med en kniv så du får ut fröna.

    5.

    Lägg dem i grädden och låt det svalna något. Har du inte vaniljstång kan du blanda i vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker.

    6.

    Häll ut i fina glas, skålar eller formar. Jag har ställt mina glas i en muffinsform, halvt liggandes. På det sättet får man ett fint mönster på pannacottan när den har stelnat.

    7.

    Ställ kallt i ca 2-3 timmar tills den stelnar.

    8.

    När vaniljpannacottan har stelnat helt förbereder du den andra satsen. Det gör du på samma sätt som med den första satsen men blandar i chokladen direkt efter att du har tagit kastrullen bort från värmen.

    9.

    Rör om tills all choklad har smält. Låt svalna lite innan du häller pannacottan försiktigt i glasen.

    10.

    Vill du göra på samma sätt som med vaniljpannacottan lutar du först glasen åt andra hållet och häller pannacottan försiktigt.

    11.

    Jag ville ha chokladen rak i glasen och hällde bara rakt av. Låt det stå kallt ytterligare 2-3 timmar eller tills pannacottan har stelnat.

    12.

    Garnera med färska eller frysta bär, fruktsås, fruktkompott eller lite riven choklad.

    Ingredienser

    5 dl grädde

    0,5-1 dl socker

    2 tsk gelatinpulver

    2 tsk vanilla bean pasta

    5 dl grädde

    0,5 dl socker

    2 tsk gelatinpulver

    100-125 g choklad