back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PÄRONKAKA MED KARDEMUMMA

  • 45 minuter
  • 20 bitar

Vet du hur god denna päronkaka med kardemumma är? Jag vet för jag fick första biten. Detta är mammas gamla recept jag snodde och justerade lite.

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme

2.

Klä en form på ca 20 X 30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan

3.

Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål

4.

Vispa ägg och strösocker luftigt

5.

Tillsätt resten av ingredienserna och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet

6.

Häll hälften av smeten i formen.  Täck med päronbitarna

7.

Häll över resterande smet och jämna till ytan

8.

Grädda i mitten av ugnen för ca 25-30 minuter tills kakan känns klar

9.

Ta ut och låt kakan svalna i formen

10.

Skär i lagom stora bitar och sikta florsocker över innan servering

11.

Förvaras svalt i låda med lock

Ingredienser

Ingredienser

2 ägg

20 msk strösocker

20 msk mjölk

20 msk olja

30 msk vetemjöl

0.25 tsk salt

0.5 tsk kardemumma

1.5 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

4 stora skalade och skivade eller grovt hackade päron

florsocker att sikta över