back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PASSIONSCURD KAKA

Ljuvlig mjukkaka toppad med passionscurd. En lättbakad och ljuvligt god kaka att njuta av med en kopp kall mjölk eller färskt bryggd kaffe.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, både över- och undervärme. Smörj och klä en rund kakform, ca 20 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Häll vetemjöl, bakpulver, salt och strösocker i en stor skål. Blanda för att kombinera.

    3.

    Tillsätt ägg, mjölk, citronzest och smält smör. Vispa med en elektrisk mixer i några minuter tills smeten är mjuk och krämig.

    4.

    Häll smeten i den förberedda formen.

    5.

    Toppa med passionscurd och försiktigt med en sked, dra runt till virvlar runt och blanda lätt på ytan.

    6.

    Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr. Toppen ska bara vara gyllene brun, du kanske behöver täcka med aluminiumfolie efter halva gräddningstiden.

    7.

    Låt svalna något i formen och stjälp upp på ett serveringsfat.

    8.

    Sikta över florsocker och servera ljummen med en kopp kall mjölk eller färskt bryggd kaffe.

    Ingredienser

    3 2/3 dl vetemjöl

    1 1/2 tsk bakpulver

    1/4 tsk salt

    2 dl strösocker

    125 g smör

    3 ägg

    2 msk mjölk

    zest från en citron citronzest

    2 1/2 dl passionscurd