back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PASTA MED KÖRSBÄRSTOMATER OCH BURRATA

  • 5 minuter + 20 minuter
  • 2 personer

På under 30 minuter får du en krämig och helt underbar pastarätt. Du kan bytta ut burratan mot annan krämig ost som t ex Boursin garlic and herbs.

Hur

Gör så

1.

Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Spara en kopp pastavatten sen.

2.

I en stekpanna fräs vitlök lite lätt i olivolja. Tillsätt tomaterna och fräs de mjukt.

3.

I en blender mixa vitlök och tomater med burratan.

4.

Häll tillbaka i stekpannan. Tillsätt pastan och ev lite pasta vatten för krämigare konsistens.

5.

Salta och peppra efter smak. Strö över chiliflakes. Servera.

Ingredienser

Ingredienser

2 portioner spagetti (150-170 g okokt)

vatten och salt till pastan

olivolja

250 g körsbärstomater halverade

2 vitlöksklyftor

1 burrata

salt och peppar

ev lite pastavatten

ev chiliflakes