Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Spara en kopp pastavatten sen.
På under 30 minuter får du en krämig och helt underbar pastarätt. Du kan bytta ut burratan mot annan krämig ost som t ex Boursin garlic and herbs.
1.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Spara en kopp pastavatten sen.
2.
I en stekpanna fräs vitlök lite lätt i olivolja. Tillsätt tomaterna och fräs de mjukt.
3.
I en blender mixa vitlök och tomater med burratan.
4.
Häll tillbaka i stekpannan. Tillsätt pastan och ev lite pasta vatten för krämigare konsistens.
5.
Salta och peppra efter smak. Strö över chiliflakes. Servera.
2 portioner spagetti (150-170 g okokt)
vatten och salt till pastan
olivolja
250 g körsbärstomater halverade
2 vitlöksklyftor
1 burrata
salt och peppar
ev lite pastavatten
ev chiliflakes