back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PASTASKÅL MED HALLOUMI OCH KRISPIG BROCCOLI

  • 10 minuter + 20 minuter
  • 4 personer

Alltså DU MÅSTE TESTA❗️Satay inspirerad pastaskål med halloumi och krispig broccoli.

Hur

Gör så här

1.

Koka pasta eller nudlarna enl anvisningarna på fpk.

2.

Hetta upp olja i en panna. Fräs curry pulver, gurkmeja, rödlök, gullök, vitlök och ingefära.

3.

Tillsätt jordnötssmör, honung, kokosmjölk, chiliflakes, grönsaksbuljong och soja. Låt puttra ett par minuter. Tillsätt limesaft.

4.

Servera med pasta i och toppa med broccoli, halloumi, färsk chili och koriander alt persilja.

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner linguini pasta eller nudlar

4-5 msk olja

1 msk currypulver

0,5 msk gurkmeja (kan uteslutas)

0,5 tsk ingefära pulver eller en liten bit färsk, riven

1 rödlök, finhackad

1 gullök, finhackad

3 vitlöksklyftor, finhackade

1 dl jordnötssmör

2 msk honung

2 burkar kokosmjölk

Chiliflakes

2 msk japansk sojasås

saft av en lime

2 msk grönsaksfond eller 0,5 tärning

Till servering

1 färsk broccolihuvudet i mindre bitar stekt i lite olja, med en vitlöksklyfta och lite fisksås eller soja

2 x 200 g halloumi, stekt i bitar

färsk chili och koriander att toppa med