back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Peanut butter cups

En snabb och sofistikerad chokladtårta med jordnötssmörskräm och dekoration av choklad. Perfekt för att imponera på gäster!

    Hur

    1.

    Smält hälften av chokladen i mikron i ca 30 sekunder i taget tills hela chokladen är smält. Rör ordentligt och låt det svalna lite.

    2.

    Häll med en liten tesked en klick smält choklad i varje form, fyll formarna till hälften. Med skeden försök att dra chokladen upp mot kanterna. Använder du ettstycksformar kan du bara luta formen tills chokladen klär väggarna på formen.

    3.

    Ställ formarna i frysen i ett par minuter, 1 till 2 minuter brukar räcka.

    4.

    Under tiden rör jordnötssmöret med florsockret och smält mer choklad.

    5.

    Ta ut formarna ur kylen och lägg en klick jordnötssmör i varje form, platta till smöret så att det inte blir kvar några luftbubblor.

    6.

    Häll över varje form en klick smält choklad så att det bildas ett lock.

    7.

    Ställ formen/formarna igen i frysen i ett par minuter tills chokladen har stelnat helt.

    8.

    Ta ut Peanut butter cupsarna ur formarna och förvara dem svalt.

    Ingredienser

    200 g choklad

    1 dl jordnötssmör

    0,5 dl florsocker