Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
En julig cheesecake på pepparkaksbotten och med fräsch smak av gröna marmelad kulor. Enkelt och så gott utan ugn. Passar perfekt till adventsfikat eller varför inte på julbordet? Denna no-bake pepparkakscheesecake med gröna marmelad kulor är inte bara enkelt att göra, glutenfri om du så önskar, men smakar himmelskt gott. Detta recept är för er alla Gröna kulor– älskare som nu kan köpa favorit godiset i lösvikt hos Hemmakväll Sverige. Pssst! Visste du att grönakulorna är både glutenfria och veganska? Just det!
1.
Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du serverar.
3.
I en kastrull på spisen värm 1,5 dl vispgrädde, Gröna kulor och gelesocker. Rör i kontinuerligt tills godiset har smält helt eller det är väldigt små bitar kvar. Ta bort från spisen och låt stå och kallna.
4.
Vispa färskosten mjuk och sen vispa grädden ner i den. Vänd godiskrämen i ostmassan och blanda jämnt. Häll fyllningen över botten och jämna till ytan.
5.
Plasta in formen och ställ kallt i minst 4 timmar eller över natten. Innan servering lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat.
6.
Garnera med Gröna kulor halvor, lingon och pepparkakssmul.
300 g pepparkakor (använd glutenfria för ett glutenfri cheesecake)
150 g normal saltat smör, smält
1,5 dl vispgrädde
12 stycken Gröna marmelad kulor, klippta i små bitar
4-6 msk gelesocker
600 g färskost naturell
Ca 1,5- 2 dl vispgrädde
Gröna kulor halvor
Frysta lingon
2 krossade pepparkakor