back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PEPPARKAKSMOUSSE MED LINGONSÅS

En enkel och god dessert med pepparkaksmousse och lingonsås, perfekt för jul- eller nyårsmiddag. Kräver endast 15 minuter att förbereda.

    Hur

    1.

    I en skål bryt pepparkakorna i mindre bitar.

    2.

    Häll vispgrädden över och plasta in.

    3.

    Ställ kallt i minst 4 h eller över natten.

    4.

    I en kastrull på spisen blanda alla ingredienser till lingonsåsen.

    5.

    Koka upp och sen låt småputtra ett par minuter. Låt kallna.

    6.

    Vispa moussen fluffigt ett par minuter.

    7.

    Tillsätt florsocker och vispa jämnt.

    8.

    I fyra glas eller portionsformar, varva lingonsås med pepparkaksmousse och ev finkrossade pepparkakor.

    9.

    Avsluta med lingonsås.

    10.

    Håller i minst 2 dygn i kylskåp. Garnera precis innan servering.

    11.

    Njut!

    Ingredienser

    175 g pepparkakor

    5 dl vispgrädde

    1/2- 1 dl florsocker

    200 g lingon

    1 dl glögg alkoholfritt

    1 dl gelésocker