Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
1.
Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Sikta alla torra ingredienser till rulltårtan i en bunke.
3.
Vispa ägg och strösocker poröst och vänd i de torra ingredienserna med en slickepott.
4.
Tillsätt sedan gräddfilen och bred ut smeten på bakplåtspapper och grädda i ugn i 5-6 min.
5.
Ta ut kakan, sockra den på ytan och vänd den på ett bakplåtspapper. Pensla pappret med kallt vatten så går det lättare att stjälpa upp pappret och låt kakan svalna under en kökshandduk.
6.
Blanda smör och färskost . Tillsätt vaniljsocker och florsockret lite i taget och rör jämt.
7.
Rör slutligen i grädden och vänd försiktigt ner lingonsylten.
8.
Fördela frostingen jämnt på botten och rulla ihop från den långa sidan.
9.
Plasta in ordentligt och ställ kallt någon timme.
10.
Innan servering smält chokladen i micron ca 20-30 sekunder i taget. Rör i emellanåt. Tillsätt några droppar röd karamellfärg och en tsk smör.
11.
Skedda chokladen över rulltårtan, strö över ev riven kokos och garnera med strössel.
1.
En super enkel kaka som går mycket snabbt att baka och smakar gudomligt. Smaksätt krämen med saffran eller byt ut den mot lingongrädde för en lättare variant. Sikta lite florsocker innan serveringen och dekorera med frysta lingon om du inte vill köra All in med choklad.
2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 msk pepparkakskrydda
4 ägg
1.5 dl strösocker
2-3 msk gräddfil
100 g rumstempererat smör
300 g färskost naturell
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
0.5 dl lingonsylt
200 g vit eller rubi choklad
2-3 droppar röd karamellfärg
riven kokos
julströssel