back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PINA COLADA PAJ

  • 45 minuter
  • 10 bitar

Det slog mig bara. Har inte bakat med ananas förr. Så tanken var att baka en enkel ananaspaj till kvällsfikat. Men sen kom jag på att kombinera med kokos och allt slutade med en Pina Colada paj. Som cocktailen fast utan alkohol. Så himla enkelt att baka och så så god. Servera den riktigt kyld, direkt från kylskåpet för bästa smaken. Smält vit choklad ringlad över blir en hit. Finns det några här inne som vill ta en drink med mig?

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och under värme

2.

Blanda samman smör, strösocker, vetemjöl, bakpulver och riven kokos till en deg, för hand eller i matberedare

3.

Tryck ut degen i en pajform, med löstagbar botten, ca 22-24 cm i diameter 

4.

Häll vätskan av ananasen. Rör ihop ägg, vetemjöl, färskost, strösocker, vaniljsocker och ananas

5.

Häll fyllningen i pajformen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter

6.

Vispa grädden till mjuka toppar. Bredd grädden över den kalla pajen och garnera med cocktailbär och kokos

7.

Servera den riktigt kyld

Ingredienser

Botten

150 g smör

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl riven kokos

Fyllning

1 fpk fryst ananas i bitar, upptinnad

2 ägg

3 msk vetemjöl

300 g färskost naturell

2 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Topping

2 dl vispgrädde

10 st cocktailbär

Kokosflingor