Fodra en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
En mumsbit med puffat ris, vit choklad och karamell.
1.
Fodra en fyrkantig form, ca 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
Blanda sötad kondenserad mjölk, brunt farin, glukos och smör i en kastrull. Koka upp på spisen under omrörning
3.
Sjuda på medelvärme under omrörning i ytterligare 10 minuter tills blandningen börjar bli tjock och komma ifrån sidorna och botten på kastrullen när du rör i. Stäng av värmen och blanda i vit choklad och vaniljsocker. Rör i tills karamellen är jämn och slät
4.
Lägg åt sidan medan du förbereder rischokladen
5.
Smält ljus choklad i mikrovågsugnen i 30 sekunders intervaller tills den nästan smält helt. Rör i emellan åt
6.
Tillsätt puffat ris i den smälta chokladen och blanda väl
7.
Häll hälften av blandningen i den förberedda formen och pressa den ut till kanterna med en spatel
8.
Bredd fortfarande varma karamellen över och jämna till ytan. Försiktigt häll resten av rischokladen över karamellen och släta ut
9.
Låt svalna i rumstemperatur ca 30 minuter, täck sedan med plastfolie och kyl i minst 3 timmar eller över natten
10.
Skär i rutor och servera. Förvaras svalt i låda med lock
60 g normal saltat smör
200 g sötad kondenserad mjölk
1.25 dl brun farin socker
1.5 matskedar flytande glukos
100 g vit choklad
2 tsk vaniljsocker
500 g ljus choklad
3 dl puffat ris