back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RABARBERPAJ MED JORDGUBBAR OCH HALLON

  • 10 bitar

Denna rabarberpaj med jordgubbar och hallon är den ultimata pajen, full av aromer och smaker och gjord med kärlek. Passar perfekt att inleda semestern med. Kanske hinner jag till och med köra en repris innan alla rabarber är slut och byta ut jordgubbarna och hallonen mot körsbär eller blåbär. Har kommit fram att rabarber går så bra ihop med bär, det blir en brytning mot den sura, en sötsyrlig arom och en underbar färg. Så vacker. 

Hur

Gör så här

1.

Blanda alla ingredienser till fyllningen i en skål och ställ åt sidan.

2.

Sätt ugnen på 175 º C och smörj och mjöla en paj form samt ställ åt sidan.

3.

I matberedaren eller i en skål blanda de torra ingredienserna till pajskalen.

4.

Tillsätt grädde och blanda väl.

5.

Lägg fyllningen i botten på formen.

6.

Häll över smeten och släta till ytan.

7.

Grädda i mitten på ugnen för ca 35-40 minuter tills den får en gyllenbrun yta.

8.

Servera pajen ljummen eller kall.

9.

Sikta florsocker innan servering.

Ingredienser

Fyllning

4-5 rabarberstjälkar skivade i ca 1 cm bitar

250 g solmogna svenska jordgubbar delade i bitar

200 g färska hallon

1.5 dl ljust muscovadosocker

1 tsk vaniljsocker

Pajtäcke

75 g kallt smör i kuber

5 dl vetemjöl

1 nypa salt

1 dl strösocker

2.5 dl vispgrädde

2 msk smör att smörja formen med

0.5 dl florsocker att sikta över den färdiga pajen.