back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RABARBERSNITTAR

  • 24 personer

Sötsyrliga rabarbersnittar smaksatta med kardemumma. Verkligen en liten smörig kaka att lägga på minnet. Älskar att baka snittar för du blir klar på under 30 minuter och kan variera smaken nästintill oändlighet. Vilken är din favorit småkaka? Förutom snittarna förstås.

Hur

Instruktioner

1.

Koka upp i en kastrull på spisen rabarber, socker och hallon. Sjuda på låg värme tills rabarberbitarna är mjuka. Ställ åt sidan.

2.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme.

3.

Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan,

4.

I en skål blanda alla torra ingredienser till degen. Blanda väl.

5.

Tillsätt smöret och knåda tills degen går ihop och är jämnt blandad.’

6.

Dela i två bitar och rulla till ca 20-25 cm längder.

7.

Lägg på plåt, platta till längderna och gör en liten fördjupning i mitten.

8.

Fyll den med rabarber.

9.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut när kanterna börjar få lite färg.

10.

Tag ut plåten och låt längderna svalna en aning innan du skär dem sned i snittar. Använd en pizzaskärare.

11.

Ringla över smält choklad och låt kakorna kallna helt. Förvaras i låda med lock.

Ingredienser

Rabarberfyllning

1 stor rabarberstjälk, i 1 cm bitar

0.5 dl gelesocker

4-5 frysta hallon (kan uteslutas)

Smet

1.25 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3.75 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

0.5 tsk mortlade kardemummakärnor

150 g normal saltat smör, rumstempererat

Topping

florsocker att sikta över