back-button

Simona Muntean

Picture of the author

RAMSLÖKSOLJA

  • 5 minuter

Ljuvligt god smaksatt olja med skogens skatt. Alltså ramslök är så himla gott i så mycket. Tänk att jag inte har tänkt på att ha i olja innan.

    Hur

    Gör så

    1.

    Värm olja i micron eller på spis till 60 grader. Då kommer oljan ha längre hållbarhet.

    2.

    I en blender eller med handmixer mixa ramslök och samt.

    3.

    Tillsätt den varma olja och mixa i flera minuter tills oljan är fin.

    4.

    Sila genom en finmaskig sil och häll i ren flaska med lock. Förvaras i kyl. Håller i minst 2 veckor.

    Tips!

    1.

    Släng inte fiber och blad. Använd som pesto med kokt pasta, i grytor eller rör ihop med majonäs till en god sås till kött!

    Ingredienser

    Du behöver

    2 dl rapsolja

    50 g färsk ramslök

    salt