Förvärm ugnen till 175° C.
Receptet är enkelt och som lovat får du super saftiga brownies med mockakräm på noll tid. Enkel vardagslyx i en liten chokladig ruta. Något för alla kaffe och chokladälskare där ute. Det vill jag lova.
1.
Förvärm ugnen till 175° C.
2.
Klä en bakform ca 20 X 20 cm med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
3.
Blanda ihop torra ingredienser - kakao, mjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
4.
Vispa socker och smält smör. Det blir en ganska så grumlig smet.
5.
Tillsätt ett ägg i taget och smeten börjar bli krämig under vispningen.
6.
Häll i kaffe blandad med grädde samt de torra ingredienserna. Vispa långsamt så inte hela köket blir fullt med mjöl och kakao. Du vill ha brownies på en tallrik inte på väggarna.
7.
Häll smeten i den beredda formen och sprida jämnt.
8.
Baka i ca 15-20 minuter. Kakan ska ha satt sig men ändå vara lite mjuk i mitten.
9.
Låt kakan svalna i formen före frosting.
10.
Vispa smör och florsocker, ca 3-4 minuter, tills det blir ljust och fluffigt.
11.
Tillsätt espresso och kakaopulver. Vispa i ytterligare 1 minut.
12.
Bred krämen över kakan eller spritsa i ett fint mönster. Skär i skivor.
13.
Förvara kakorna svalt.
1 1/4 dl osötat kakaopulver ( har använt svart kakao men det fungerar utmärkt med vanlig)
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tesked salt
2 1/2 dl strösocker
75 g smör smält
2 ägg
1/2 dl brygd kaffe
1/2 dl vispgrädde
100 g smör rumstempererat
3 1/2 dl florsocker
2 msk kall expresso
2 msk osötad kakaopulver