back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Rhubarb curd

En läcker rabarber curd som passar perfekt till nybakta scones, frukostbullar eller som fyllning i tårta. Enkelt att göra och otroligt gott!

    Hur

    1.

    Skölj och hacka rabarber i små bitar.

    2.

    Koka med vatten tills det blir mos.

    3.

    Kör moset i matberedaren tills det blir finfördelat.

    4.

    Lägg i socker och ägg.

    5.

    Ställ kastrullen i vattenbad (i en större kastrull med sjudande vatten). Rör hela tiden så att äggen inte koagulerar.

    6.

    Den är färdig när moset har blivit som en kräm, vilket brukar ta ca 15 minuter.

    7.

    Ta bort från spisen och lägg i smöret i små bitar. Rör om tills det har smält.

    8.

    Låt den svalna helt innan du häller i burkar och förvarar kylskåpskallt.

    Ingredienser

    500g rabarberskjälkar

    1,5 dl vatten

    2,5 dl socker

    2 ägg

    2 tsk vanilj

    50 g smör