back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Rich and decadent chocolate cake

Den ultimata chokladtårtan fylld med italiensk chokladmarrängsmörkräm med Peanut butter, frostad och dekorerad med ännu mer choklad. En saftig chokladtårta perfekt för chokladälskare.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader. Olja och mjöla 3 runda engångsformar. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna så blir det lättare att ta ut kakorna när de är färdigt gräddade.

    2.

    Blanda mjölk med vinäger och låt det stå ca 5 minuter.

    3.

    Blanda alla torra ingredienser i en djup skål.

    4.

    Vispa äggen, oljan och buttermilken in i de torra ingredienserna. Vispa väl.

    5.

    Häll i kokt vatten och vispa till en slät och mycket rinnig smet.

    6.

    Fördela i formarna och grädda dem i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter eller tills en tandpetare kommer ut torr. Låt kakorna svalna i formarna innan du lägger dem på galler under en handduk för att kallna helt innan du fyller tårtan.

    7.

    Gör imbc enligt receptet här. Den färdiga imbc vispas sen ihop med kakao och vaniljsocker till en luftig kräm.

    8.

    Montera tårtan: Tårtan är fylld med två lager choklad och Peanut butter kräm. Det är 2/3 delar av krämen som jag har blandat med 6 msk Peanut butter och vispat slät. Vill du inte ha Peanut butter kan du hoppa över och ha italian chocolate meringue buttercream genom hela tårtan. Tårtan är sen spacklad och dekorerad med kräm. Runt om tårtan har jag lagt vackra chokladdekorationer, spritsat toppar och lagt färska hallon i mitten.

    Ingredienser

    2 cups mjöl

    2 cups socker

    3/4 cup mörk kakao

    2 tsk bikarbonat

    1 tsp salt

    3 ägg

    1 cup buttermilk

    1 cup rapsolja

    1 1/2 tsk vanilla bean pasta

    1 cup kokt vatten

    4-5 rejäla msk mörk kakao

    2-3 tsk vanilsocker

    6 msk Peanut butter