I en kastrull på spisen koka upp grötris och kokosgryck.
En god och lätt att göra kaka med risgrynsgröt som är glutenfri, laktosfri, sockerfri och vegansk. Toppad med färsk jordgubbssås.
1.
I en kastrull på spisen koka upp grötris och kokosgryck.
2.
Sänk värmen och sjuda under lock i minst 30 minuter eller tills gröten är färdigt. Rör i emellanåt. Tillsätt ev mer kokosdryck om det behövs.
3.
Häll i gelésocker, vaniljsocker och salt. Rör om och småkoka i någon minut.
4.
Ta bort från plattan och låt gröten kallna.
5.
Ta fram en form, ca 18-20 cm i diameter, med löstagbara kanter. Fodra formen med bakplåtspapper, både botten och kanter.
6.
Finkrossa kexen och blanda med det smälta smöret till en grynig massa.
7.
Häll i formen och tryck ner i botten på formen. Använd baksidan av en matsked. Släta till ytan och ställ formen i kylskåp i ca 10 minuter.
8.
Fyll formen med risgrynsgröt och släta till ytan. Plasta in ordentligt och ställ formen i kylskåp för minst 2 timmar.
9.
Lossa formen och ställ kakan på ett serveringsfat. Mixa jordgubbarna till en slät sås och servera till kakan.
2 1/2 dl grötris
7 - 8 dl kokosdryck
2 -3 msk Gelésocker Multi
2 tsk vaniljsocker
nypa salt
200 g glutenfria Digestivekex
75 g normalsaltat smör
200 g färska jordgubbar