Heta upp olja i en kastrull. Tillsätt kycklingbitarna och peppar och fräs ett par minuter. Rör i då och då.
Trolla fram en magiskt god rumänsk kyckling- och svampgryta. Klar på nolltid.
1.
Heta upp olja i en kastrull. Tillsätt kycklingbitarna och peppar och fräs ett par minuter. Rör i då och då.
2.
Tillsätt vitlök och fräs någon minut till.
3.
Tillsätt svamp allkrydda och paprika pulver och blanda.
4.
Tillsätt vatten så nästan täcker kyckling och svamp. Låt puttra på medelvärme 5-10 min tills svampenochbkycklingköttet är mjuka, rör i då och då.
5.
Rör ihop stärkelse och vispgrädde och ev vatten så du får en jämn men lös konsistens.
6.
Häll redningen i grytan under fortsatt omrörning.
7.
Låt puttra på låg värme ett par minuter. Om grytan är för tjock tillsätt mer vatten eller vispgrädde.
8.
Salta och peppra efter smak. Toppa med persilja.
9.
Servera med potatismos och smörstekta ärtor. Njut!
2 kycklingbröst filéer delade i mindre bitar
4-5 msk rapsolja
ca 0,5 tsk svart peppar
2-3 vitlöksklyftor, finhackade
250’g svamp, rensade och ev skivade
2-3 msk Vegeta allkrydda
1 msk paprikapulver
ca 5 dl vatten
3 msk maizena majsstärkelse
1,5 - 2 dl vispgrädde
ev lite salt
persilja, finhackad, att toppa med