back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFFRANSBLONDIES MED BLÅBÄR

  • 5 minuter + 20 minuter
  • 16 personer

Halvkladdiga sötsyrliga blondies. Drömmen. Och vit choklad och blåbär är ju för gott! Håller du med?

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Klä en rektangulär form, 20 X 20 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

I en kastrull på spisen smält smör och vit choklad. Rör i tills all choklad har smält. Ta bort från spisen och låt svalna ca 5 minuter.

3.

Tillsätt ägg, sötad kondenserad mjölk, vaniljsocker, saffran och ev salt under omrörning. 

4.

Vänd i vetemjöl och blanda bara tills du får en jämn smet.

5.

Häll smeten i formen och toppa med blåbär. Grädda i ca 20-25 minuter beroende på ugn. Kakan kan vara lite mjuk i mitten. Ta ut ur ugnen och låt kakan svalna i formen i 10 minuter. 

6.

Överför sedan kakan till galler. Kyl kakan innan du skär i bitar och serverar.

7.

Förvaras kallt i låda med lock. Går utmärkt att frysa in.

Ingredienser

Ingredienser

115 g smör, normal saltat

150 g vit choklad 

1 stort ägg i rumstemperatur

1 burk sötad kondenserad mjölk

1 tsk vaniljsocker

1 fpk malen saffran blandat med 1 msk citronsaft

3,75 dl vetemjöl

1,5 dl blåbär, frysta

Florsocker, för toppning