back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFFRANSBOLLAR

  • 16 personer

Saffransbollar, krämiga färskost och kexbollar med saffranssmak. Utan choklad. Lagom söta. Som du svänger ihop på 5 minuter. Då finns det mer tid till annat. Du kan göra i förväg och förvara dem i lufttät burk i kylskåp.

Hur

Instruktioner

1.

Mortla saffran och strösocker och blanda med citronsaft. Låt stå och dra ca 10 minuter så smakerna kommer fram bättre.

2.

Blanda kex, saffran och färskost. Börja med 100 g fäskost.

3.

Blanda till en tjock smet/deg.

4.

Dela i 16 lika bitar och rulla till bollar.

5.

Ställ kallt ca 30 minuter.

6.

Rulla bollarna i riven kokos eller florsocker och lägg i en låda med lock.

7.

Förvaras svalt.

Ingredienser

Ingredienser

1 kuvert saffran

1 tsk strösocker

1 msk citronsaft

200 g Digestivekex, finkrossade

100 – 125 g färskost typ Philadelphia

riven kokos eller florsocker att rulla bollarna i