Ställ ugnen på 175 º C och klä en form ca 20 X 20 cm i bakplåtspapper eller smörj och bröa formen. Ställ åt sidan.
Alla älskar kärleksmums eller hur? De flesta av oss älskar även saffran. Så att baka en julig variant, en saffranskaka i långpanna med glasyr och kokos på, det var inte alls svårt. Den svåra delen var att inte äta upp hela innan fotograferingen.
1.
Ställ ugnen på 175 º C och klä en form ca 20 X 20 cm i bakplåtspapper eller smörj och bröa formen. Ställ åt sidan.
2.
Blanda saffran med 1 msk strösocker och 1 msk konjak och låt det stå och dra så smakerna kommer fram bättre.. Använd 1 msk citron annars.
3.
Vispa ägg och socker poröst.
4.
Blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten.
5.
Vänd ner saffran och mjölk och vispa snabbt till en klumpfri smet.
6.
Häll ut i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, provkänn med en sticka.
7.
Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät.
8.
Låt glasyren svalna något innan du breder på den kallna kakan.
9.
Strö över kokosflingor och ställ kakan svalt ytterligare en liten stund innan du skär upp den i bitar.
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 kuvert á 0,5 g saffran
1.5 dl mjölk
100 gram smör
3.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl kokosflingor