back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIG CHOKLADKAKA MED CHEESECAKEFYLLNING

En saftig chokladkaka med cheesecakefyllning som är en kombination av två gamla klassiker. Perfekt för att unna sig något gott efter en stressig period.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smörj och mjöla ordentligt en stor sockerkaksform och ställ åt sidan.

    2.

    Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter.

    3.

    Lägg i ägg, filmjölk och olja och vispa slät.

    4.

    Vispa sist det kokta vatten i smeten. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Smeten är väldigt rinnig.

    5.

    Häll smeten i formen.

    6.

    Blanda alla ingredienser till fyllningen och klicka den i chokladsmeten. om det flyter lite på ytan tryck ner fyllningen lätt med hjälp av en kniv.

    7.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 minuter tills mitten på kakan känns torr men fortfarande mjuk. Låt kakan kallna i formen.

    8.

    Sikta ev lite florsocker över vid servering.

    9.

    Kakan förvaras inplastat på en sval plats, håller sig färsk länge. Går även utmärkt att frysa in.

    Ingredienser

    4 3/4 dl vetemjöl

    4 3/4 dl strösocker

    1 3/4 dl osötad kakao

    2 tsk bikarbonat

    1/2 tsk salt

    2 stora ägg

    2,4 dl filmjölk

    2,4 dl rapsolja eller annan neutral olja

    1 1/2 tsk vaniljsocker

    2,4 dl kokt vatten

    200 g färskost typ Philadelphia

    2 msk strösocker

    2 tsk vaniljsocker

    2 msk vetemjöl

    1 ägg