Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smörj och mjöla en hålat rund form, ca 20-22 cm i diameter, och ställ åt sidan.
En saftig kärleksmumskaka med choklad, kokos och kaffe. Perfekt för fika eller dessert!
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Smörj och mjöla en hålat rund form, ca 20-22 cm i diameter, och ställ åt sidan.
2.
Häll filmjölken och ev kaffet över det varma smöret och låt det svalna.
3.
I en skål sikta vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Ställ åt sidan.
4.
Vispa ägg och Brun Farin pösigt. Tillsätt mjölblandningen samt vätska och blanda med en slickepott till en jämn smet.
5.
Häll smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
6.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå en liten stund.
7.
Stjälp upp kakan på ett serveringsfat eller en större tallrik.
8.
Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en skål. Börja alltid med mindre mängd florsocker. Eventuellt häll i lite mer kaffe så den blir lagom konsistens som går att bre på.
9.
Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna innan du skär i bitar och serverar.
1.
Filmjölken gör kakan saftigare men självklart kan du byta ut den mot mjölk, 3%.
125 g normal saltat smör, smält
1 dl filmjölk
ev 2-3 msk bryggd kaffe
3 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 dl Brun Farin (Farinsocker)
75 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 – 3 ½ dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha det och konsistensen på glasyren)
2 msk starkt bryggd kaffe
riven kokos att garnera med