Sätt ugnen på 175º C och klä en brödform med bakplåtspapper.
En mumsig poke cake med körsbärssås och grädde. En mjuk kaka där fyllningen görs genom att göra hål i kakan och hälla över körsbärssås. Perfekt för att använda upp körsbärssås som finns i kylskåpet.
1.
Sätt ugnen på 175º C och klä en brödform med bakplåtspapper.
2.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
3.
I en annan skål, vispa väl strösocker och ägg luftigt.
4.
Tillsätt yoghurt och vaniljsocker.
5.
Addera mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.
6.
Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet.
7.
Häll smeten i formen.
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr.
9.
Låt kakan svalna i formen och sen kallna på galler under en kökshandduk.
10.
Skedda över 2 dl av såsen .
11.
Ställ kakan kallt ca 1 timme.
12.
Vispa grädden till mjuka toppar.
13.
Bred ut grädden på kakan och ringla över 1 dl körsbärssås. Dra spetsen på en kniv lätt igenom grädden precis som du skulle skriva med och få till ett så kallad "swirl" mönster över.
4 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker eller Dr Oetker vaniljpasta
2 1/2 dl yoghurt naturell
1 dl rapsolja eller annan neutral olja i smaken
2 dl + 1 dl körsbärssås
2 dl vispgrädde