Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och smörj och mjöla en rund form, ca 20-23 cm. Lägg eventuellt bakplåtspapper i botten för att lättare kunna få ut kakan.
Underbart frisk smak av vanilj och citron. Eftersom kakan är gjort på yoghurt blir så där saftig, luftig och mjuk på samma gång och håller sig färsk väldigt väldigt länge. Så oavsett vad du hade tänkt byta ut eller ändra i receptet, ta inte bort yoghurten.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och smörj och mjöla en rund form, ca 20-23 cm. Lägg eventuellt bakplåtspapper i botten för att lättare kunna få ut kakan.
2.
Vispa äggen med strösocker vit och luftigt, ca 2 minuter.
3.
Tillsätt olja, citronskal och saft, yoghurt och vanilj och vispa till en jämn smet.
4.
Tillsätt siktat mjöl, salt och bakpulver och vänd försiktigt med en slickepott tills allt blandas.
5.
Häll smeten i formen och toppa med päronskivor. Strö över hackade valnötter.
6.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter till en timme. Alla ugnar är olika. Jag gräddade min faktiskt i en timme.
7.
Låt kakan kallna helt innan du siktar florsocker över och skär i bitar.
2 stora ägg
1 1/4 dl strösocker
skal och saft från en halv citron
1 3/4 dl olja, neutral i smaken, typ rapsolja
2 1/2 dl naturell yoghurt
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en knivsudd salt
3 skalade och tunnskivade päron
ca 1 dl hackade valnötter
ev florsocker att sikta över kakan