back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIG PUMPAKAKA MED FÄRSKOST FROSTING

En saftig pumpakaka med färskost frosting, perfekt för höstiga tillfällen. Receptet ger ca 30 rutor och tar ca 40 minuter att göra. Enkelt och gott!

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C. Smörj och mjöla eller klä en 20X30 cm plåt med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

    2.

    Blanda i en bunke mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker samt salt.

    3.

    I en annan bunke vispa luftigt äggen med och strösocker och olja.

    4.

    Vispa mjölblandningen i äggsmeten och blanda i sist riven pumpa och kokosflingor.

    5.

    Häll smeten i formen och grädda i nedersta delen av ugnen för ca 25-30 minuter tills kakan har fått fin färg och känns färdig. Gör ev tandpetartestet.

    6.

    Täck eventuell med aluminiumfolie efter halva gräddningstiden om kakan börjar bli brun innan den är färdigt gräddad.

    7.

    Låt den kallna i formen under en kökshandduk.

    8.

    Under tiden förbered frostingen.

    9.

    Vispa smöret vit och fluffigt.

    10.

    Vispa färskosten och blanda med smöret.

    11.

    Under fortsatt vispning häll florsocker, ca 1/2 dl åt gången.

    12.

    Vill du färga eller smaksätta din frosting gör du det sist.

    13.

    Bred eller spritsa frostingen över den kalla kakan och dela i bitar.

    14.

    Förvara kakan svalt tills den ska serveras.

    15.

    Dekorera ev med torkade blommor eller färska blad.

    Ingredienser

    4 dl mjöl

    2 tsk bakpulver

    1 tsk bikarbonat

    4 tsk vaniljsocker

    3 dl strösocker

    4 ägg

    2 1/2 dl olja

    6 dl pumpa

    1 dl kokosflingor

    300 g Philadelphia ost

    100 g smör

    2 dl florsocker