back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIG TIGERKAKA MED CHOKLAD

En mycket lättbakat saftig tigerkaka med choklad. Istället för kakao smälte choklad och blandade i smeten, vilket resulterade i en utsökt smak. Receptet inkluderar användning av chokladrester för att minska matsvinn och ge extra smak. Kakan är otroligt saftig och håller sig färsk länge.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C och klä en brödform med bakplåtspapper.

    2.

    Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.

    3.

    I en annan skål, blanda väl strösocker, ägg, filmjölk, vaniljsocker och citronskal.

    4.

    Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.

    5.

    Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet.

    6.

    Dela smeten i två.

    7.

    Smält chokladen försiktigt i mikron och vispa i den enda skålen.

    8.

    Varva ljus och chokladsmet i formen, 2 msk i taget.

    9.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr.

    Ingredienser

    3 3/4 dl vetemjöl

    2 tsk bakpulver

    en nypa salt

    2 1/2 dl strösocker

    3 ägg

    1 tsk vaniljsocker

    2 1/2 dl filmjölk

    1 dl rapsolja

    100 - 150 g choklad

    ev att sikta över den färdiga kakan florsocker