Sätt ugnen på 175º C och klä en brödform med bakplåtspapper.
En mycket lättbakat saftig tigerkaka med choklad. Istället för kakao smälte choklad och blandade i smeten, vilket resulterade i en utsökt smak. Receptet inkluderar användning av chokladrester för att minska matsvinn och ge extra smak. Kakan är otroligt saftig och håller sig färsk länge.
1.
Sätt ugnen på 175º C och klä en brödform med bakplåtspapper.
2.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en skål.
3.
I en annan skål, blanda väl strösocker, ägg, filmjölk, vaniljsocker och citronskal.
4.
Tillsätt mjölblandningen i tre omgångar, blanda eller vispa väl mellan.
5.
Tillsätt oljan och blanda till en jämn smet.
6.
Dela smeten i två.
7.
Smält chokladen försiktigt i mikron och vispa i den enda skålen.
8.
Varva ljus och chokladsmet i formen, 2 msk i taget.
9.
Grädda i mitten av ugnen för ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torr.
3 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl filmjölk
1 dl rapsolja
100 - 150 g choklad
ev att sikta över den färdiga kakan florsocker