back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIGA CHOKLAD MOCKA CUPCAKES MED WHITE CHOCOLATE ALMOND INFÖR BAREBELLS BAKE OFF

En saftig chokladmuffin med choklad- och färskostfrosting, toppad med Barebells White Chocolate Almond bar och dekorerad med ätbara blommor eller mynta/citronmeliss.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º C.

    2.

    Sätt cupcakes formar i en muffinsplåt och ställ åt sidan.

    3.

    Blanda kokossocker, kakao, bakpulver, bikarbonat, vetemjöl och salt i en skål med höga kanter.

    4.

    Vispa i kaffet och oljan.

    5.

    Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.

    6.

    Fyll formarna upp till 2/3 delar.

    7.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 15- 18 minuter eller tills dem är klara, allt beroende på ugn.

    8.

    Ta bort plåten från ugnen och stick ett håll i varje cupcake med en vass kniv.

    9.

    Tryck in en bit bars i de varma cupcakes.

    10.

    Låt dem kallna helt innan du frostar.

    11.

    Vispa hasselnötskräm med färskost till en jämn chokladkräm. Ställ kallt.

    12.

    Vispa smöret till färskostfrostingen luftigt.

    13.

    Tillsätt färskost och florsocker.

    14.

    Vispa till en luftig frosting. Ställ kallt.

    15.

    I en spritspåse med stängt sjärntyll lägg på ena halva choklad och på den andra halva färskostfrosting.

    16.

    Spritsa cupcakes med frostin och dekorera med hackad bars och ätbara blommor eller blad.

    17.

    Ställ dem kallt tills serveringen.

    Ingredienser

    2 3/4 dl kokossocker

    3/4 dl kakao osötat

    1 tsk bakpulver

    1 tsk bikarbonat

    1/4 tsk salt

    2 1/2 dl vetemjöl

    2 1/2 dl bryggd kaffe

    1/2 dl rapsolja eller annan olja neutralt i smaken

    2 små ägg

    3/4 burk Barebells Hazelnut cream

    100 g färskost naturell

    200 g färskost naturell

    3- 4 msk florsocker

    50 g smör rumstempererat

    2 stycken White Chocolate Almond bar