back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Saftiga chokladbottnar

Saftiga och goda chokladbottnar som passar perfekt till tårtor.

    Hur

    1.

    Smörj och mjöla 3 engångsformar ca 20 cm. Lägg bakplåtspapper i botten på formarna så det blir lättare att få ut kakorna när de är gräddade.

    2.

    Sätt ugnen på 175 grader.

    3.

    Vispa ägg, filmjölk, olja och kaffe i en hög skål så slipper du städa hela köket efteråt.

    4.

    Lägg i alla torra ingredienser och vispa till en jämn smet.

    5.

    Fördela smeten i formarna och grädda i ca 30-35 minuter i mitten av ugnen. Känn på dem så att kakorna inte kladdar. Låt dem svalna innan du tar ut dem ur formarna.

    6.

    Bottnarna blir väldigt höga och fina. Staplade på varandra blir de ca 6,5 cm höga, jämna och fina som sagt.

    7.

    Det är bra att du inte behöver mycket kräm mellan bottnarna för att tårtan ska vara saftig. De kan ätas nästan utan kräm om så önskas.

    Ingredienser

    2 ägg

    2,5 dl filmjölk

    2,5 dl starkt bryggd kaffe

    1,25 dl neutralt matolja

    3 dl eller 200 g mjöl

    5 dl eller 450 g strösocker

    1,5 dl eller 75 g kakao

    2 tsk bikarbonat

    1 tsk bakpulver

    1 tsk salt

    2 tsk vaniljsocker