back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIGA CHOKLADMUFFINS ONE BOWL CHOCOLATE

Ett recept på saftiga och chokladiga muffins som är enkla att göra och uppskattas av både ungdomar och vuxna. Muffinsarna behöver ingen frosting och håller sig saftiga under flera dagar.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 150º. Lägg muffinsformar formar i en plåt. Ställ åt sidan.

    2.

    Blanda alla torra ingredienser i en stor skål med höga kanter.

    3.

    Lägg i ägg, buttermilk och olja och vispa slät.

    4.

    Vispa i sist det kokta vatten. Var försiktig så inte hela köket blir chokladsmet. Smeten är väldigt rinnig.

    5.

    Blanda i 1 dl chokladknappar.

    6.

    Fördela i formarna med hjälp av decilitermått. Fyl formarna endast 2/3 delar så det finns plats för muffinsarna att växa.

    7.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 30-35 minuter.

    8.

    När det är ca 10 minuter kvar av tiden ta ut plåten bara halvvägs och strö över resterande 1 dl chokladknappar.

    9.

    Om du är osäker på när muffinsarna är klara gör tandpetartestet.Kommer tandpetaren nästan torr ut då är dem klara.

    10.

    Låt dem svalna under en kökshandduk.

    11.

    Låt dem kallna helt på galler.

    Ingredienser

    2,4 dl vetemjöl

    2,4 dl strösocker

    0,9 dl mörk kakao

    1 tsk bikarbonat

    0,5 tsk salt

    1 stora ägg

    1,2 dl buttermilk

    1,2 dl rapsolja eller annan neutral olja

    1 tsk vaniljsocker

    1,2 dl kokt vatten

    1 dl chokladknappar

    1 dl chokladknappar