Blanda alla ingredienserna till fördeg, täck över med kökshanduk eller lock och ställ bunken i kylskåpet för minst 12 timmar. Fördegen klarar sig i kylskåpet upp mot 48 timmar.
En saftig och god recept på kanelbullar som smälter i munnen. Perfekt att baka och njuta av under fikat.
1.
Blanda alla ingredienserna till fördeg, täck över med kökshanduk eller lock och ställ bunken i kylskåpet för minst 12 timmar. Fördegen klarar sig i kylskåpet upp mot 48 timmar.
2.
Blanda alla ingredienserna till degen i assistent eller en stor bunke. Börja med 600 g mjöl. Blanda till en slät men elastisk deg.
3.
Ställ degen på en sval plats att vila i 30 - 60 minuter om inte flera timmar. Jag ställde min i kylskåpet för en timme.
4.
Rör alla ingredienser till fyllningen till en slät pasta.
5.
Kavla ut degen till en rektangel ca 80 X 40 cm. Bred på fyllningen och vik sen från båda ändena av degen mot mitten, omlott. På det sättet får du tre lager på varandra. Kavla ut degen till en rektangel ca 50 X 30 cm och skär i ca 2 cm breda remsor. Snurra remsorna till en bulle och lägg på plåt på bakplåtspapper.
6.
Ställ plåten i den avstängda ugnen och låt bullarna vila i 7-8 timmar om inte längre. Mina fick vila i ugnen under natten.
7.
Ta ut plåten och sätt ugnen på 200º. Antingen penslar du bullarna med uppvispad ägg och strör över pärlsocker innan gräddningen eller gräddar bullarna först och sen penslar med sockerlag.
8.
Jag penslade bullarna direkt efter gräddning med sockerlag gjort på 1/2 dl vatten, 1/2 dl socker och 1 tsk vanilj. Koka till sirap, när sockret har löst upp sig är den klar. Pensla direkt på bullarna så fort du tar ut dem ur ugnen.
10 g färsk jäst
250 g mjölk
250 g vetemjöl
600 -700 g vetemjöl special
250 g mjölk
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vanilj
1 tsk havssalt
150 g rörsocker
150 g smör
150 g smör
150 g socker
3-4 msk malen kanel
1-2 msk vetemjöl
150 g smör
150 g socker
3-4 msk malen kanel
1-2 msk vetemjöl