back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SAFTIGT BANANBRÖD MED PROTEIN CRISP

Ett saftigt bananbröd sötat med kokossocker och toppat med choklad protein crisp från Barebells. En hälsosam och läcker variant av bananbröd som passar perfekt som mellanmål eller fika.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175 º C. Klä dina formar med bakplåtspapper eller smöra och mjöla ordentligt samt ställ dem åt sidan.

    2.

    Mosa bananerna i en stor skål.

    3.

    Tillsätt ägg och socker och vispa snabbt och luftigt.

    4.

    Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål.

    5.

    Vänd mjölblandningen i banansmeten. Rör tills det blandas väl. Försök att inte överblanda.

    6.

    Vänd försiktigt i smeten ca 2/3 delar av protein crisp.

    7.

    Häll smeten i formen och toppa med bananhalvorna och resten av protein crisp.

    8.

    Grädda i mitten av ugnen för 30- 35 minuter.

    9.

    Låt brödet/bröden svalna något innan du tar ut ur formen och låter det kallna helt på galler under en kökshandduk.

    Ingredienser

    4 mogna bananer

    1 dl rörsocker

    2 ägg

    5 dl vetemjöl

    4 tsk bakpulver

    1 dl vanilj milkshake Barebells

    1 påse protein crisp med choklad

    1 banan