back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Salted caramel browniesrutor

Underbart saftiga, kladdiga och med len chokladsmak. Hemligheten ligger i fyllningen av karamelliserad mjölk, dulce de leche. Dessa brownies är otroligt saftiga och goda, både söt och salt på samma gång, bara smälter i munnen.

    Hur

    1.

    Värm ugnen till 175C. Smörj en 23x30 cm ugnsform och klä den med bakplåtspapper för att lättare kunna ta ut kakan när den är gräddad.

    2.

    Smält smöret och låt det svalna något.

    3.

    Vispa socker och ägg ljust och fluffigt, cirka 4-5 minuter.

    4.

    I en annan skål, blanda mjöl, kakao och ev mjölkpulver.

    5.

    Tillsätt smöret till äggblandningen och vispa till en jämn smet.

    6.

    Tillsätt de torra ingredienserna samt vaniljextrakt och vispa tills smeten precis går ihop.

    7.

    Häll 1/2 av browniesmeten i den förberedda ugnsformen och grädda längst ner i ugnen för ca 10 minuter, tills den stelnar lite på ytan.

    8.

    Ringla sen dulce de leche blandad med salt över brownisen och sist resterande browniesmet ovanpå.

    9.

    Grädda ytterliggare 25-35 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr ut kakan.

    10.

    Låt svalna helt innan du skär upp kakan i mumsbitar.

    Ingredienser

    225 g smör

    4 ägg

    4 dl socker

    1,5 dl mjöl

    1/4 tsk salt

    2 dl kakao

    2 tsp vaniljextrakt

    ca 1/2 burk karamelliserad mjölk