back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SEGMJUK FRUKTKAKA

En läcker fruktkaka med ananas och smörig topping, perfekt att servera med grädde eller vaniljsås.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 180 grader.

    2.

    Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke.

    3.

    Sikta de övriga torra ingredienserna och tillsätt äggsmeten.

    4.

    Vänd försiktigt till en slät smet.

    5.

    Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

    6.

    Skär ananasringarna i bitar. Blanda dem med potatismjöl.

    7.

    Lägg ut ananasbitarna jämnt över kakan. Strö eventuellt över hackad sötmandel.

    8.

    Hyvla smöret med en osthyvel och lägg dem ovanpå smeten och ananasen.

    9.

    Grädda kakan mitt i ugnen i 38–40 min.

    10.

    Låt den svalna i formen.

    11.

    Servera gärna kakan med en klick grädde eller vaniljsås.

    Ingredienser

    2 ägg

    2 dl strösocker

    2 ¼ dl vetemjöl

    1 tsk bakpulver

    2 tsk vaniljsocker

    3 ananasringar

    2 tsk potatismjöl

    75 g smör