back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SEMLA I STRUT

Ibland eller ganska så ofta blir jag kär i vissa bakverk eller bilder. Allt startar med en bild i huvudet. Sen spånar jag vidare och ändrar. Den bild jag startade med i huvudet är långt ifrån hur slutresultatet ser ut här. Allting är en process. Du anar inte hur länge jag har gått och suktat efter denna skönhet. Semla i strut. Barnsligt lätt och kul att göra. Ingen ugn och klar på 10 minuter.

Hur

Instruktioner

1.

Smält chokladen i mikron, 15 sec åt gången. Rör om emellan.

2.

Doppa kanten på strutarna i choklad och strö över malen kardemumma.

3.

Låt chokladen stelna.

4.

Riv mandelmassa och blanda med vispgrädde till en spritsbar konsistens. Håll i en spritspåse.

5.

Vispa grädden med 1 knivsudd bakpulver till den går att spritsa, mellan hårda toppar.

6.

Varva mandelmassa och grädde i varje strut, två lager var.

7.

Strö över mandelflad och förvara i kylskåp till servering.

Ingredienser

Ingredienser

100 g vit choklad, grovt hackad

8 glasstrutar

2 msk malen kardemumma

200 g mandelmassa, riven*

5 dl vispgrädde

1 knivsudd bakpulver

1 dl mandel