Smält chokladen i mikron, 15 sec åt gången. Rör om emellan.
Ibland eller ganska så ofta blir jag kär i vissa bakverk eller bilder. Allt startar med en bild i huvudet. Sen spånar jag vidare och ändrar. Den bild jag startade med i huvudet är långt ifrån hur slutresultatet ser ut här. Allting är en process. Du anar inte hur länge jag har gått och suktat efter denna skönhet. Semla i strut. Barnsligt lätt och kul att göra. Ingen ugn och klar på 10 minuter.
1.
Smält chokladen i mikron, 15 sec åt gången. Rör om emellan.
2.
Doppa kanten på strutarna i choklad och strö över malen kardemumma.
3.
Låt chokladen stelna.
4.
Riv mandelmassa och blanda med vispgrädde till en spritsbar konsistens. Håll i en spritspåse.
5.
Vispa grädden med 1 knivsudd bakpulver till den går att spritsa, mellan hårda toppar.
6.
Varva mandelmassa och grädde i varje strut, två lager var.
7.
Strö över mandelflad och förvara i kylskåp till servering.
100 g vit choklad, grovt hackad
8 glasstrutar
2 msk malen kardemumma
200 g mandelmassa, riven*
5 dl vispgrädde
1 knivsudd bakpulver
1 dl mandel