Rör mandelmassan med 1/2 dl vispgrädde mjukt.
Semmelglass är SÅ gott så jag har inga ord. Varför har jag inte gjort det tidigare? Det tar 5 till 10 minuter om man räknar bort tiden för att göra egen mandelmassa. Det är superenkelt ju. Den svåra delen blir att vänta tills glassen har stelnat i frysen. Det ser du på mina bilder, hade inte tålamod att vänta tills glassen var färdig men den blev krämig och så SÅ god.
1.
Rör mandelmassan med 1/2 dl vispgrädde mjukt.
2.
Vispa 5 dl grädde till mjuka toppar. Vänd kondenserad mjölk och kardemumma i den vispade grädden.
3.
Häll glassen i en avlång brödform. Klicka i mandelmassan och rör i lätt med spetsen av en kniv. Ställ kallt i 2–3 timmar.
4.
Ta fram glassen ca 20-30 minuter innan servering.
5.
Skopa glassen i skålar eller glas. Toppa med Savoiardikex. Strö över mandelflan och kardemumma. Servera omgående.
100 g mandelmassa*
0.5 dl vispgrädde
4 dl vispgrädde
1 burk á ca 390 g sötad kondenserad mjölk
1 tsk kardemumma, mortlad
8 stycken Savoiardikex
0.5 dl mandelflan
kardemumma , mortlad