back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SEMMELKLADDKAKA

  • 12 personer

”Halleluja! Jag är frälst.” Kan inte längre säga att ingenting duger än originalet. Den här Semmelkladdkaka duger mer än väl. Den är bortom allt jag har trott och tänkt tidigare. Hade någon tidigare sagt till mig att en kladdkaka utan choklad är god hade jag bara sagt ”Tyvärr den kladdkaka finns inte”. Och om sanningen ska fram är den mer än god. Den är gudomligt god. Med stött kardemumma och mandelmassa i samt toppad med färsk vispgrädde är varje tugga som skänkt från himlen.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 175 grader.

2.

Klä botten av en springform med avtagsbarakanter med bakplåtspapper. Smörj och mjöla insidan av kanterna.

3.

Rör samman alla ingredienser till kakan i en bunke.

4.

Häll smeten i formen och grädda sedan i mitten av ugnen ca 20 min.

5.

Låt kakan svalna Innan du tar bort ringen.

6.

Sikta florsocker över hela den avsvalnade kakan.

7.

Bredd ut eller spritsa grädden i ett fint mönster. Strö ev över grädden mandelflingor och kardemumma.

Ingredienser

Kladdkaka

200 g smält smör

150 g mandelmassa riven

1 tsk malen kardemumma ekologisk SANTA MARIA ( eller 1.5 tsk kardemummakärnor mortlade)

2. dl strösocker

4 st ägg

3 1/3 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt ( uteslut om smöret är saltat )

Topping

3 dl hårdvispad grädde

ev 75 g mandelflingor

florsocker att sikta över

stött/malen kardemumma att sikta över gräddet