back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SIFFERTÅRTA SOM EN RING

  • ca 12 bitar

En romantisk tårta perfekt för Alla Hjärtans Dag med en ringdesign. Tårtan är fylld med färskostkräm och garnerad med hallonsylt, färska hallon, chokladkulor, maränger, macarons och blommor.

Hur

1.

Häll alla ingredienser till bottnar i köksassistent eller matberedare och blanda väl. Har du ingen assistent går det lika bra att knåda degen för hand tills den går ihop.

2.

Plasta in degen och kyl för minst 30 minuter.

3.

Under tiden degen kyls ner förbered dina mallar ifall du inte redan har gjort.

4.

Dela degen i två bitar, en något större. Arbeta med en i taget.

5.

Kavla den större degbiten direkt på bakplåtspapper med lite mjöl eller mellan två bakplåtspapper, ca 1/2 cm tjock.

6.

Lägg din mall på degen och med spetsen på en kniv, skär degen efter mallen. Ta bort degresterna utan att böja eller röra för mycket din botten.

7.

Upprepa samma procedur med den andra degbiten efter att du har tillsatt degresterna.

8.

Ställ dina bottnar kallt för 30 minuter eller i frysen för 10 minuter. Om degen är väl kyld kommer den inte deformera för mycket vid gräddningen.

9.

Sätt under tiden ugnen på 175 º C. Baka bottnarna i mitten av ugnen i 10- 12 minuter eller tills toppen blir ljusbrun.

10.

Låt bottnarna kallna på en rak yta så dem inte bryts sönder.

11.

Vispa smöret luftigt.

12.

Blanda i färskost, vanilj och florsocker och vispa jämnt och luftigt.

13.

Tillsätt lite grädde i taget under fortsatt vispning till en krämig konsistens.

14.

Lägg en botten på ett serveringsfat. Spritsa hälften av krämen.

15.

Fördela sylten i mitten och lägg försiktigt över den andra botten.

16.

Avsluta med att spritsa resterande kräm.

17.

Dekorera med bär, choklad, macarons, maränger, m m.

Ingredienser

Bottnar

6 1/4 dl vetemjöl

2 dl strösocker

225 g smör rumstempererat

2 äggulor

en nypa salt

Färskostkräm

800 g färskost typ Philadelphia

150 g smör rumstempererat

1 1/2- 2 dl florsocker beroende på hur sött du gillar

2 tsk vaniljsocker

ca 1 dl vispgrädde för att få till önskad konsistens

Garnering

1 1/2 dl hallonsylt

1 dl färska hallon

6 Lindt chokladkulor halverade

små maränger

3-4 macarons

färska rosor eller andra blommor eller blad (citronmeliss, mynta)