back-button

Simona Muntean

Picture of the author

SIFFERTÅRTA MED FÄRSKOST KRÄM OCH BÄR, OH VAD JAG LÄNGTAR

En läcker siffertårta med färskostfyllning och garnerad med jordgubbar och andra bär. Ett perfekt val till middagens dessert.

    Hur

    1.

    Häll alla ingredienser till bottnar i köksassistent och blanda väl.

    2.

    Har du ingen assistent går det lika bra att knåda degen för hand tills den går ihop.

    3.

    Plasta in degen och kyl för minst 30 minuter.

    4.

    Under tiden degen kyls ner förbered dina mallar ifall du inte redan har gjort.

    5.

    Dela degen i två bitar, en något större. Arbeta med en i taget.

    6.

    Kavla den större degbiten direkt på bakplåtspapper med lite mjöl eller mellan två bakplåtspapper, ca 1/2 cm tjock.

    7.

    Lägg din mall på degen och med spetsen på en kniv, skär degen efter mallen. Ta bort degresterna utan att böja eller röra för mycket din kaka.

    8.

    Upprepa samma procedur med den andra degbiten efter att du har tillsatt degresterna.

    9.

    Ställ dina bottnar kallt för 30 minuter eller i frysen för 10 minuter. Om degen är välkyld kommer den inte deformera för mycket vid gräddningen.

    10.

    Sätt under tiden ugnen på 175 º C. Baka bottnarna i mitten av ugnen i 10- 12 minuter eller tills toppen blir ljusbrun.

    11.

    Låt bottnarna kallna på en rak yta så dem inte bryts sönder.

    12.

    Blanda färskost, smör, vanilj och florsocker och vispa jämn och luftig.

    13.

    Tillsätt lite grädde till en krämig konsistens.

    14.

    Lägg en botten på ett serveringsfat och pensla med sylt.

    15.

    Spritsa hälften av krämen, lägg försiktigt över den andra botten och upprepa samma steg.

    16.

    Avsluta med att spritsa resterande kräm.

    17.

    Dekorera med bär, choklad, macarons, maränger, m m.

    Ingredienser

    5 dl vetemjöl

    1 1/4 dl strösocker

    150 g smör

    2 äggulor

    en nypa salt

    500 - 600 g färskost

    100 g smör

    1 - 1 1/2 dl florsocker

    2 tsk vaniljsocker

    ca 1 dl vispgrädde