SIMONAS SMÖRGÅSTÅRTA

Simonas smörgåstårta

Festlig middag eller till förrätt att bjuda familjen eller gästerna på. Lyxigt. Du måste testa bara. Mina barn ÄLSKAR den. 

Tid: 10 minuter + 15 minuter
Antal: 4-6 portioner

Ingredienser:

  • 250 g handskalade räkor
  • 2 krabbstick
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk röd kaviar
  • salt och peppar
  • 100 g rökt lax
  • 200 g färskost
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 100 g färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk riven pepparrot
  • ev lite majonnäs till önskad konsistens
  • salt och peppar
  • räkor
  • skivat kokt ägg
  • Citronskivor halverade
  • 4 tsk röd kaviar
  • hackad gräslök
  • gurka
  • 16-20 skivor bröd ( formfranska)

Gör så:

  1. Hacka räkorna. I en skål blanda alla ingredienser till skagenröra. Ställ åt sidan.
  2. Hacka laxen. I en skål rör mjukt färskost. Tillsätt övriga ingredienser till laxröran och blanda jämt. Ställ åt sidan.
  3. Skär bort kanterna på brödskivorna. På ett serveringsfat lägg fyra skivor. Bred på halva skagenröran.
  4. Lägg över 4 skivor bröd. Och bred på laxröran. Lägg 4 skivor bröd på. Bred på resterande skagenröra och sen sista raden med brödskivor.
  5. Blanda alla ingredienser till pepparrotkrämen i en skål. Täck hela tårtan med den.
  6. Garnera runt om med hackad dill eller ärtskott. Toppa med räkor, ägghalvor, gurkskivor m m.
  7. Servera ett gott vin till. Jag testade ett vitt vin.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.